Lohturuokaa | Hyvä ruoka, parempi mieli
124
post-template-default,single,single-post,postid-124,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Hyvä ruoka, parempi mieli

Hyvä ruoka, parempi mieli

Aegean tavern_1

Tekstiviesti alkaa: ”Lomalla ei pitäisi saada huonoja uutisia, mutta ajattelin, että haluat kuitenkin tietää…” Istun sängyn laidalle Kreikan yksiössäni. Henkäisen syvään ja luen viestin. Mitään ei ole tehtävissä, kovalevy on hajonnut tuusan nuuskaksi. Teknikko ei ole nähnyt vastaavaa uransa aikana. Oh shit…

Seuraa minimusertuminen. Laitan epätoivoisen viestin kustannustoimittajalle. Joku kommentoi ihanasti facebookissa: ”…hei, noi on vaan asioita mitkä jää niiin helposti tekemättä, superhuono tuuri sulla!” Vaiennan itsesyytökset ja päätän lähteä jo tänä kuittaamaan kylän parhaan ravintolan.

Matkalla pysähdyn pieneen kappeliin. Kreikkalaiset ovat viisaita, hiljaisia pyhättöjä löytyy joka nurkalta. Istun ja hengitän, kuulostelen maailmankaikkeuden sykettä. Yritän tahdistua uudelleen.

Illallinen on loistava. Yhden hengen seurueeni saa viimeisen pöydän ilman varausta. Ravintola on suosittu arkenakin. Grillattu mustekala on täydellisen suussasulavaa. Viereen on roiskaistu fetamoussea ja tahinisoosia. Mutkattomasti fine.

IMG_4942

Myöhemmin kiipeän kevyin jaloin kirjalijaresidenssiini mäen päällä. Jatkan kirjoittamista myöhään yöhön.