Lohturuokaa | Lisukkeet Mustapapuburgereille
15715
post-template-default,single,single-post,postid-15715,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Lisukkeet Mustapapuburgereille

Lisukkeet Mustapapuburgereille

 

Hesarin ruokasivujen arviossa (HS 5.1.2016) Hanna Syrjälä jäi kaipaamaan ohjeita Mustapapuburgereiden lisukkeisiin. Omassa käsitemaailmassani burgeri tosin on juuri se pihvi, jonka voi laittaa haluamansa leipä- (tai leivättömän) vaihtoehdon väliin, mutta ymmärrän yskän. Varsinkin kun burgerikuvassa esiintyy myös portobellosieniä ja tomaattiviipale. Kuvan selitys on se, että alunperin kirjaan piti tulla ohjeet koko settiin. Kustantaja kuitenkin rajasi viime metreillä pois sienet ja soosit tilanpuutteen vuoksi. Mutta nou hätä, onhan meillä nettisivut ja ohje helposti täydennetty. Joten Hanna ja kumppanit, olkaa hyvät:

 

Lisukkeet Mustapapuburgereille (s. 66)

Kahteen burgeriin

 

Portobellot

Valmistus 30 min.

  • 4 reilun kokoista portobellosienen lakkia
  • 1/2 dl (valkosipulilla maustettua) oliiviöljyä
  • 1 tl merisuolaa ja rouhittua mustapippuria tai maun mukaan

 

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Poista sienten kanta (voit kypsentää sen samalla tai käyttää muuhun). Sudi öljyä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja sitten sienille kauttaaltaan. Mausta sienet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla ja asettele heltat alaspäin pellille. Kypsennä n. 20 min. Voit myös grillata sienet molemmin puolin.

 

Grillatut tomaattiviipaleet

Valmistus 10 min.

  • 1 pihvitomaatti
  • oliiviöljyä
  • ripaus merisuolaa, mustapippuria ja raakaruokosokeria

 

Kuumenna uunin grillivastus. Viipaloi tomaatti ja sivele oliiviöljyllä. Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria ja hieman sokeria. Siirrä grillivastuksen alle ja paahda pari  minuuttia tai kunnes tomaattien pinta karamellisoituu, mutta ne säilyvät vielä ehjinä.

 

Kapris-artisokkamajoneesi

Valmistus 5 min.

  • 1 dl pinjansiemeniä TAI cashew-pähkinöitä
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 tölkkiä artisokkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl kapriksia (mieluiten suolaan säilöttyjä, liotettuna)*
  • 1/2 tl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl sitruunan mehua ja 1 tl raastettua kuorta
  • 1/4 tl laadukasta suolaa TAI maun mukaan
  • 1/2 rkl agavesiirappia tai hunajaa
  • 1/4 tl kanelia

 

Tehosekoita kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää vettä sen verran, että saat majoneesimaisen koostumuksen. Säädä mausteita maun mukaan. Kastike saa olla vahvan makuista.

 

Kokoamiseen lisäksi

  • ohueksi höylättyä punasipulia
  • pari salaatinlehteä

 

Kokoa burgerit asettamalla pohjaksi sienen lakki heltat ylöspäin. Sipaise pintaan kapris-artisokkamajoneesia. Lado päälle papupihvi ja grillattu tomaattiviipale tai pari. Aseta päällimmäiseksi toinen sienilakki. Jos pidät punasipulista, se luonnollisesti toimii ohuena siivuna burgerin välissä. Samoin rapsakka salaatinlehti.