Lohturuokaa | Sneak peek: Bataattimutakakku
15512
post-template-default,single,single-post,postid-15512,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Sneak peek: Bataattimutakakku

Sneak peek: Bataattimutakakku

Tässäpä jo pieni maistiainen kirjan resepteistä. Ajattelin ensin juhlistaa sillä hetkeä, jolloin kirja virallisesti ilmestyy, mutta tällä viikolla tajusin, että oikea hetki on Nyt. Kylmä vuodenaika on asettunut taloksi, eikä aamu valkene ennen töihin lähtöä. Lenssu pääsee kutittelemaan kurkkua ja sohvannurkan vetovoimaa kasvaa ilta illalta. On siis kaivettava esiin järeät aseet.

bataattimutakakku_pysty

Bataattimutakakku syntyi vastauksena akuuttiin mielihyvähätätilaan. Kakku täyttää monessa suhteessa täydellisen lohtuherkun tunnusmerkit: Koostumus on suloisen tahmea ja maku syvän suklainen. Ja vaikka ohje on lähes laittoman helppo ja herkullinen, kakku on silti ravintotiheä pakkaus, joka syntyy ilman jauhoja ja valkoista sokeria. Raakakaakao ja karotenoideilla kyllästetty bataatti saavat serotoniinireseptorit hyrräämään, ja jo yksi nautiskellen maisteltu pala villasukat vipattamaan uuteen tahtiin. Lohturuokaa-kirjassa on kyse juuri tästä: Mielitekojen tyydyttämisestä uudella tavalla: tietoisesti, laadukkaasti ja hyvällä sydämellä. Ja ilosanomaa tekee mieli jakaa, sillä kuten moni muu herkku, tämäkin kakku on yhdessä nautittuna.

bataattimutakakku_pystypala

BATAATTIMUTAKAKKU

8 palaa, valmistus 50 min.

  • 300 g kypsäksi höyrytettyä bataattia soseutettuna
  • 11/4 dl kookossokeria
  • 11/4 dl raakakaakaojauhetta
  • 1/4 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl sulatettua kaakaovoita tai jotain mietoa kasvisöljyä

Maustamiseen: vaniljaa, kanelia tai pikakahvijauhetta (tai kaikkia)

(Viimeistelyyn: raastettua raakasuklaata tai suklaasiirappia – ohje alla)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita sooda ja leivinjauhe kaakaoon. Soseuta bataatti, sokeri ja kaakaovoi/kasviöljy. Yhdistä soseeseen jauhoseos. Paista 175 asteisessa uunissa 40 min tai kunnes kakku tuntuu kiinteältä, kun painat sitä kevyesti keskeltä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Jos haluat maksimoida nautinnon, viimeistele kakku suklaaraasteella tai suklaasiirapilla, josta tässä kirjan ohjetta vähän simppelimpi versio.

Suklaasiirappi:  • 1 dl taateleita • 1 dl vettä • 1/2 dl raakakaakaojauhetta – Silppua taatelit ja liota vesitilkassa pehmeiksi. Voit myös kiehauttaa ne nopeasti pehmeiksi. Tehosekoita raakakaakaon kanssa sileäksi siirapiksi. Lisää tarvittaessa vettä oikean koostumuksen saamiseksi.

Tags: